Ясната заявка за изборите е между старо и ново. Ако ГЕРБ са готови

...
Ясната заявка за изборите е между старо и ново. Ако ГЕРБ са готови
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Успяхме в най-кратки срокове да намерим алтернативни източници на газ

Ясната заявка за изборите е между остаряло и ново. Ако ГЕРБ са подготвени да се върнат, за нас е значимо моделът им да бъде преустановен. С първото държавно управление поставихме началото. За шест месеца - повишихме пенсиите, направихме детските градини безвъзмездни, направихме и първи стъпки за прекратяванр на корупицята. Това сподели някогашният министър на нововъведенията и растежа и представител на " " в предаването " Тази заран " по БТВ. 

По думите му половината от рецесиите в България са привнесени, като войната в Украйна е причина за голямата инфлация.

Основният проблем в България е невъзможността за 12 години ръководство на да бъдат обезпечени различни източници на газ. Наложи ни се в най-кратък срок да търсим други възможности, търсихме и намерихме такива - азерски и американски газ. Планът за възобновяване ще положи началото на диверсификацията, с цел да имаме различни източници, сподели още Лорер. 

Относно договарянията с " Газпром " и други снабдители на газ, Лорер съобщи, че единият значителен фактор е цената, а другият - съществуването или отстъствието на газ.

Основният проблем с " Газпром "  е това, че могат да пресечен доставките, когато преценяват. Това е основополагащ проблем за България, сподели още той. 

Бившият министър на нововъведенията и растежа разяснява и сторежа на интерконектора с Гърция. 

От 12 години слушаме по какъв начин ще ни диверсифицират. Промяната дойде и интерконектирът беше основан, и азерският газ ще потече в цялостния си размер. Действахме прагматично, гасейки рецесиите. Проблемът с интерконектора е като с магистарлите - доста положителни планове с доста изчезнали средства. Последните 12 години трансфораха държавните компании в техни медиатори. Нагледахме се и се наслушахме по какъв начин те не трябва да работят. Този модел би трябвало да спре.

Лорер означи, че следва актуализиране на пенсиите и повишение на минималната работна заплата. 

Нашата вяра е, че гласоподавателите ще видят в тройната коалция политическа надежда за бъдещето, с цел да можем да довършим смяната. Приоритет ни остава бъдещето на България, по тази причина сме се заели с смяната - нашите деца да останат тук и нашите родители почтено да изживеят старините си, уточни още Лорер.

е готова да се върне в ръководството. Трябва да се водят смислени политически диалози за това по какъв начин България да излезе от рецесиите. Това съобщи Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител от по време на предизборния спор. 

По думите му половината от аргументите за рецесиите са вносни, другата половина са домашно произвеждане. И добави, че те са свързани с неспособността на предходното държавно управление да се оправи с рецесиите - инфлацията, цените на горивата, електрическата енергия. 

Доствките на газ не трябва да се подлагат на политически страсти. Това, което може да ни даде сигурност на доставките и цената, е свободна конкуренция от двете входни точки, сподели още той. 

Според него през лятото на 2021 година е трябвало да потече газ по интерконектора с Гърция. 

Същественият въпрос е за какво още не е подготвен. Диверсификацията не се случва ей по този начин. Не е правилно, че България е 100% подвластна от съветски газ. Правили сме доставки на полутечен газ. Големият инструмент е интерконекторът. Надявам се това оборудване да бъде приключено скоро. Кризата с газа няма да се реши с повтарянето на " 12 години, 12 години ", добави Дончев. 

Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител съобщи, че няма проекти за партийни дейности с " ". 

Обществото го интересува цената на газа. Трябва да забележим кой е този, който може да обезпечи постоянна цена на газа. Ние сме за сигурни доставки на естествени цени отвред. Трябва да се водят разгвори с " Газпром " и всички останали снабдители и този, който даде най-ниска цена, е добре пристигнал. Повече прагматичност по казуса. Нека всички политици мислят за българския народ и за ниската цена, другояче няма по какъв начин да се получи. Защо толкоз години сме получавали газ от " Газпром ", тъй като подобен е газопровода. Ако цената е по-ниска, ще продължи да се употребява, сподели представителят на Георги Свиленски.

Той означи, че няма по какъв начин БСП да сътвори коалиция с, която организира модела на Борисов.  

Подобна коалиция е невъзможна и от наша и от тяхна страна. Между нас и този диалог е безмислен, уточни още Свиленски. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР